Sunday, April 27, 2008

Hitaasti mutta varmasti

Kodinsisustus tuntuu inspiroivan jämälankojen käyttöön, onhan minulla nyt valmistunut kaksi torkkupeittoa sekä uusi kappa keittiön ikkunaan, ja viimeiseksi uusi verhokappa Kuopuksen huoneeseen.




Ainakaan värittömyydestä ei voi syyttää... =) Kuopus itse tykkää kovin. Näin kesäaikana ikkunassa on kaihdin, joka ei tuolta kapan alta näy, mutta varsinaista verhoa ei siis tarvita. Tämä nyt kuitenkin tuo lisää väriä huoneeseen.

Monikäyttöinen verho: jos se jää liian pieneksi ikkunaan, siihen on helppo virkata lisää pituutta, ja jos vaikka lyhentää tarvitsi, niin sitten vain purkamaan... Lankoja ei ole päätelty, sillä jokaisella värillä on virkattu kaksi kerrosta, ja hapsut ovat ketjusilmukkavirkkausta, ja langanpäät sitten vain saksilla katkaistu siististi. Virkatessa muodostuivat myös ripustuslenkit, niitä on joka toisessa raidassa.

Lankoina 320 g erilaisia puuvillalankojen ja -sekoitteiden jämiä aina ohuista virkkauslangoista samokseen. Aika monet värit sain tuohon käytettyä kokonaan, mutta edelleenkin on aika läjä jämiä tuolla vain odottamassa, että tulisi uusia inspiraatioita. Kuukausi tosin taitaa kohta loppua kesken, mutta jotain pientä on vielä tekeillä ja kesken. Katsotaan, mitä ehditään, keskiviikkoonhan asti on aikaa... =)

Tämä verhokappa ei ole oikeastaan yhtään käytännöllinen, onpahan vain koristeellinen, joten laitanpa sitten tämänkin kilpailemaan kauneudesta.

5 comments:

hanna_h said...

Hauska idea :) Lisäsin kisaan ja grammat saldoon.

Pirjo-Riitta said...

Tuo on tosi hieno! (Täytyy pistää idea muistiin!)

teisa said...

Vau mikä verho! Kaunis.

Unknown said...

Tosi hieno verho! Ja onhan se käytännöllinenkin juuri noista mainitsemistasi laajennus- ja supistusmahdollisuuksista johtuen. :)

Taija K said...

Aivan ihana! Kyllä tämä minusta on käytännöllinen, käyttöähän sillä on koko ajan.